+47 954 08 782 info@urban15.no

ladeskap

Her finner du alt du trenger å vite om ladeskap.

Hva er ladeskap?

Et ladeskap er et skap med låsbare bokser der man låser inn telefon og nettbrett for lading. Slike skap passer perfekt i offentlig rom.

 

Hvem bruker ladeskap?

Alle som har mobil eller nettbrett kan lade sine enheter. Tjenesten brukes for det meste av begge kjønn, i alderen 16 til 50 år.
U

Hvordan påvirker ladeskap?

Ladeskapet påvirker brukere på en positiv måte, da de ikke trenger å bekymre seg for å gå tom for strøm på steder med ladeskap.
Z

Hvordan planlegger jeg for et ladeskap?

Vurder alternative plasseringer i lokalet der du ønsker ladeskap. Ta så kontakt med oss, slik at vi kan bistå med å velge den optimale løsningen for deg.

Hvordan tar jeg i bruk ladeskap?

Det er svært lett å ta i bruk ladeskap, da det ikke kreves store installasjoner. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen.

Hvorfor brukes ladeskap?

Det er et problem å gå tom for strøm, spesielt i offentlige rom. For å yte god service og gi økt kundeopplevelse ønsker mange bedrifter å tilby gratis lading.

Hvor ofte bør du vedlikeholde ladeskap?

Bruk og plassering avgjør vedlikeholdsbehovet. Ladekabler, låser, film, folie og programvare kan være aktuelt å bytte ut, eller oppdateres. I tillegg kommer selvfølgerlig renhold av selve stasjonen.

Hvordan fungerer ladeskap?

Det er ikke mulig å låse skapet før det er tilkoblet en kable i enheten. Teknologien er en patentert løsning som kalles SmartLock. Hver til- og frakobling blir rapportert til sky-tjenesten, som gir nyttig statistikk.

Hvordan bruker jeg et ladeskap?

Finn et ledig skap, velg riktig kabel og lås skapet. Når du vil hente enheten, er det bare å låse opp skapet og koble fra.

Hvorfor er ladeskap viktig?

Mobiltelefon er vårt viktigste personlige verktøy. Vi kan betale, sjekke nettbanken, handlelister og ta bilder osv. Hverdagen går videre når vi er på farta og går tom for strøm.

Hva koster ladeskap?

Ladeskap koster fra 24.900 kr, avhengig av hvilken modell og oppfølging/service som ønskes. Vi tilbyr også leie, dette koster fra 800 kr måneden ved avtale over 36 måneder. Alle priser eks.mva.

Hvem har ansvaret for driften av ladeskap?

Ladeskap leveres vanligvis med serviceavtaler på forskjellige nivå, alt etter hvor mye man ønsker å gjøre selv, og hvor mye ansvar man vil ha. Dette vurderes ut i fra plasseringen av ladeskapet.

Typer av ladeskap

Ladeskap kommer i flere størrelser. Hvor mange låsbare bokser som er ønskelig og størrelsen på boksene avgjør. Nettbrett krever større bokser enn mobilen. Bokser kan bygges inn, slik at det går i ett med omgivelsene og interiøret.

Hva er konsekvensen av ikke å bruke ladeskap?

Er mobilen tom for strøm blir ofte handleturen avsluttet. Det er da ikke mulig å bruke moderne betalingstjenester som Apple Pay og Vipps. Det blir stadig viktigere å legge til rette for at disse kan benyttes.

 

Alternativer til ladeskap

Ekstra stikkontakter gjør det mulig  at kunder og besøkende kan lade sine enheter med egne ladere. Det finnes også løsninger som kan bygges inn i møbler, der det ikke er nødvendig for brukeren å ha med egen kabel.

Hvor brukes ladeskap?

Ladeskap passer meget godt i alle offentlige rom med mange besøkende. De vanligste stedene å ha ladeskap er kjøpesenter, flyplasser, togstasjoner, sykehus, varehus, skoler og ved ulike typer event. Mange oppholder seg på disse stedene over tid og behøver å lade mobil og nettbrett for å være tilgjengelig på jobb og privat.

Hvor mange flere ladeskap forventes i fremtiden?

Mobilen er et av våre viktigste verktøy og blir mer og mer brukt. Mobile enheter fyller en alt større funksjon i hverdagen og vi tilbys gratis WiFi på de fleste steder. Apple Pay og lignende betalingstjenester for mobil har også inntatt Norge. Mulighet for lading i offentlige rom blir alt viktigere, og man må forvente økt etterspørsel av ladeskap i årene som kommer. Stiller du forberedt?

Når brukes ladeskap?

Behovet for å lade mobil og nettbrett i offentlige rom oppstår jevnlig. Behov for lading kan være en akutt eller planlagt handling. I forbindelse med en kommende reise, eller planlagt arbeid både i jobb og privat. Oppstår behov, finn nærmeste ladeskap og sett mobilen til hurtiglading. Innen kort er man klar for å fortsette å handle, reise, studere, jobbe osv.

Hvor utbredt er ladeskap?

Ladeskap finnes rundt om i hele verden. Etterspørselen øker stadig ettersom mobiltelefonen er vårt viktigste verktøy som brukes hele tiden, men batterikapasiteten er begrenset. Ladeskap har en stort marked i Europa i Norge øker etterspørselen i rask takt.

Hvor raskt tas ladeskap i bruk?

På offentlige steder der det oppholder seg mange mennesker, for eksempel på kjøpesenter, flyplasser og togstasjoner kan man forvente bruk av ladeskapet allerede fra dag 1. Etter 1 til 2  måneder ser man den forventede bruken, avhengig av hvordan tjenesten markedsføres. På steder med færre mennesker, vil det erfaringsmessig ta noe lenger tid før tjenesten blir godt etablert.

Hvem kan hjelpe deg å implementere ladeskap?

ChargeBox er verdensledende innen ladeløsninger for offenlige rom. Urban15 er din leverandør i Norge. Ta kontakt – Vi hjelper dere å finne den optimale løsningen!

Hvordan skape verdi med ladeskap?

Ladeskap skaper verdi i form av brukere som vender tilbake, da de vet at de finner tjenesten der. Man slipper å ha kunder/besøkende/reisende som sitter ved stikkontakter og lader, noe som oftest er uønsket. Når du reiser blir det stadig viktigere å ha strøm på mobilen da bruk av elektronsiske biletter blir mer og mer vanlig. Ladeskap bidrar til en bedre kundeopplevelse.

 

Hvor lønner det seg å bruke ladeskap?

Det lønner seg å bruke ladeskap i offentlig rom der det er mange mennesker eller forbipasserende. Personer som benytter seg av ladeskapet holder seg i området mens de lader. Dette kan bidra til en opplevelse av bedre service, generere økt omsetning og oppholdstid, trekke flere besøkende/kunder, samt øke kundeopplevelsen. Man unngår også folk som sitter på gulvet på ugunstige steder og lader.

 

Hvilket økonomisk utbytte får du av ladeskap?

Hvilket økonomisk utbytte man får av et ladeskap er avhengig av plasseringen. Eksempelvis gir et godt eksponert ladeskap på et kjøpesenter et langt større økonomisk utbytte, enn en mer unnagjemt plassering. En uavhengig spørreundersøkelse viser at tjenesten øker oppholdstiden til besøkende med 104%, pengebruken med 133% og kurvstørrelsen med 28%. Ladeskapets eksteriør kan med fordel brukes til markedsføring, noe som gjør det mulig å dekke store deler av kostanden ved tjenesten.

Hvordan lykkes vi med ladeskap?

Den viktigste faktoren for å lykkes med ladeskap er riktig plassering. Uansett miljø, er hovedregelen at ladeskapet bør plasseres i nærheten av hovedgater, sentrale områder og godt synlig, helst fra flere etasjer hvis mulig. Plassering i nærheten av spisesteder er også gunstig, slik at man kan ta en matbit mens man venter. Ved å oppfylle disse enkle regler vil man oppnå optimal utnyttelse/bruk av ladeskapet.

Hvordan påvirker ladeskap omgivelsene?

For eksempel vil et ladeskap plassert i et kjøpesenter bidra til å øke oppholdstiden med 104%, pengebruken med 133% og kurvstørrelsen med 28%. Ladeskapet bidrar også til at kunder og besøkende kommer tilbake ved senere anledninger. Andre steder som sykehus, skoler osv. vil ladeskap bidra til at personalet ikke trenger å bruke tid på å løse ladesituasjonen til besøkende. Ved å benytte ladestasjoner styrer man uønsket opphold ved strømkontakter – til et godt plassert ladeskap. I reisemiljøer bidrar ladeskap til økt trygghet for de reisende slik at de har mulighet å lade mobilen for å få tilgang til sine elektroniske billetter. Enkelt fortalt bidrar ladeskap til en bedre kundeopplevelse.

Ladeskap vs. andre alternativ

Ved å tilby ladeskap gir man allekunder og besøkende mulighet å benytte seg av tjenesten, også de som ikke har med seg ladekabel. Tilbud om lading i strømkontakter krever at brukeren må ha egen med egen ladekabel, noe som sjelden er tilfelle. Samtidig låser man også brukeren til ladepunktet, ettersom man ikke kan gå i fra. Et ladeskap gir brukeren mulighet for å gjøre andre ting mens enheten lader og det er positivt i en rekke sammenhenger. Ønsker man derimot at kunder og besøkende skal kunne lade mobilen mens den er i bruk, kan man tilby en løsning med kabler. En blanding mellom åpen og lukket ladeløsning gjør at man får det beste fra begge verdener.

" På John Lewis har vi alltid vært lidenskapelig opptatt av å gi våre kunder den aller beste servicen. Derfor tilbyr vi gratis lading i våre butikker for å forbedre kundeopplevelsen. Gode tilbakemelding fra kunder på sosiale medier har gjort oss oppmerksom på hvilken suksess denne tjenesten har vært. "

Ben Morris, Manager, Policy, Risk & Control, John Lewis & Partners 

" Jeg er glad for at vi kan tilby våre studenter ladefasiliteter fra ChargeBox. Statistikken fra våre ChargeBox ladeskap er meget bra, og vi kan se at våre studenter benytter seg av tjenesten gjennom hele dagen. ChargeBox produktene har gjort det mulig for oss å unngå kostbare installasjoner av strømforsyninger i lokalene på våre campus. "

Nick Leake, CIO, King's College London

" ChargeBox-stasjonene ble installert over hele Intu-kjøpesenteret for å forbedre kundeopplevelsen. Intu har for det meste digitalt forbundne kjøpesentre slik at kundene kan nyte omni-kanal shopping. Omni-kanal shoppingopplevelsen støttes av gratis wifi, senterapps og nå gratis lading med ChargeBox. Som et resultat er våre sentre full av overbevisende opplevelser der kundene spandere hele dagen med venner eller familie. "

Roger Binks, Customer Experience Director, Intu

Vi hjelper deg å finne den beste løsningen!